Over ons

Kunsthandel AmstelArt is sinds 2002 gevestigd in Heemstede. In 2003 werd de galerie in Heemstede officieel geopend door de toenmalige burgemeester, mevrouw drs.Tine van der Stroom-Van Ewijk. De huisvesting betrof een 16e eeuws pand, dat al in 1570 werd afgebeeld als boerderij bij het Oude Slot Haemstede welke uit de 13e eeuw stamt.
Vermoedelijk werd rond de boerderij voedsel verbouwd ten behoeve van de kasteelbewoners.
In de 17e eeuw diende het pand als uitspanning en was in het bezit van de Haarlemse bierbrouwerij ‘Het Dubbelt Ancker’, dat aan het Spaarne gelegen was.dubbelt ancker_01

In de 19e eeuw werd het pand gekocht door een bakker, die de voorgevel een ander uiterlijk gaf.
In de 20e eeuw werd het pand bewoond door een van Nederlands eerste vrouwelijke kunsthandelaren, Sientje van Noort, zus van de schilder A.C. van Noort. ( 1914-2003)
Na het overlijden van de eigenares werd het woonwinkelhuis volledig ingericht als galerie. Na 17.5 jaar is de Heemsteedse galerie vanaf 1 augustus 2019 opgeheven. De kunsthandel is voortgezet vanuit de thuisbasis. D.w.z. de collectie wordt zo volledig mogelijk op de website www.amstelart.nl getoond en fysieke bezichtiging is mogelijk in de galerie op de thuisbasis van de kunsthandel te Cruquius na overleg. galerie2

De huidige collectie bestaat voornamelijk uit West-Europese schilderkunst tussen 1900 en 1950. Ook bevat de collectie de rijke variatie aan werken op papier.